Over Ons

Structuur

Het Quintusfonds wordt geleid door het Quintusfonds bestuur en wordt voor de dagelijkse bezigheden ondersteund door de Oud Leden commissie.

Het bestuur van het Quintusfonds bestaat uit actieve leden en oud leden van Quintus Zij houden contact met de donateurs en beoordelen de aanvragen die worden ingestuurd.

De Oud Leden commissie bestaat uit actieve Quintusleden die ondersteunende activiteiten organiseren en zich bezig houden met de promotie van het fonds.

 • Ilonka Coenraad – Voorzitter
 • Maarten Hartog – Penningmeester
 • Kiara van Willigen – Secretaris 
 • Josine Vermei – Lid donateur
 • Sharon Kamp – Lid communicatie
 • Renske van Duivenbode – Lid marketing
 • Loek Eenens 
 • Sara van Duijn 
 • Danielle Kreeftenberg – Voorzitter
 • Nana van Ruitenbeek – Secretaris Quintusfonds
 • Morris Hillebrand – Secretaris SRQ
 • Mark Tabaksblat – Lid Promotie
 • Omar Ghaly – Lid Antikwariaat

Jaarrekening

ANBI-Status

Het QuintusFonds heeft de zogenoemde ANBI-status. Dat wil zeggen dat het fonds door de Belastingdienst is aangemerkt als een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’.

Hierdoor zijn giften aan het QuintusFonds voor particulieren en bedrijven fiscaal aftrekbaar. De inkomsten van het QuintusFonds zijn voor tenminste 90% dienstbaar aan zijn doelstelling. Op deze wijze komt uw schenking volledig ten goede aan de doelstellingen van het QuintusFonds.

Over Ons

Quintus is sinds 1979 een plek waar vele Quinten zich kunnen ontplooien en hun Leidse studentenleven extra kleur kunnen geven. Naast hun studie nemen Quinten niet alleen deel aan het klassieke studentenleven, maar werken zij vanuit Quintus ook aan maatschappelijke en culturele activiteiten ter algemene nut. Het QuintusFonds is opgericht om Quinten de mogelijkheid te geven zich verder te kunnen ontplooien. Het fonds geeft financiële ondersteuning aan studenten met vernieuwde ideeën en initiatieven in de vorm van subsidies en beurzen. Dit kan uiteenlopen van culturele projecten tot ambitieuze studie- en onderzoeksprojecten, die allen in het teken staan van cultuur, onderwijs of wetenschap. Deze culturele of academische projecten dienen voor ten minste negentig procent in het algemeen belang te zijn. 

Het afgelopen jaar heeft het QuintusFonds veel projecten gefinancierd, zoals onder andere de Museumnacht waar afgelopen jaar in de lustrumeditie een recordaantal van 5000 bezoekers de Leidsche musea ontdekten. Festival de Fusie is ook mede mogelijk gemaakt met geld van  het QuintusFonds. Tijdens deze eerste editie van het festival konden jongeren uit de omgeving Leiden maar ook uit de rest van Nederland een dag lang genieten op de grootste buitenfusie van Nederland. Ook zijn er het afgelopen jaar beurzen voor academische projecten versterkt, zoals de beurs voor een uitdagende master in Boston. Hierdoor heeft een studente haar master aan de New York University kunnen volgen en heeft ze zich kunnen verdiepen op het raakvlak tussen oorlogsrecht en het vluchtelingenrecht. Daarnaast is er een symposium voor Unicef georganiseerd. Tijdens dit symposium werd door verschillende experts het nut van ontwikkelingshulp vanuit zowel academisch als praktisch opzicht belicht. Zoals duidelijk naar voren komt zijn de beurzen die het Quintusfonds verstrekt enorm uiteenlopend!